beeld

"Ingetogen, uitbundig, groots en kwetsbaar tegelijk."

Noorderzon Festival

ten adem

Dichter in New York (Federico García Lorca)

2017


Op uitnodiging van Dorien De Vylder re-enactten Joshua Dellaert en Bardthesque Federico García Lorca's lezing Een dichter in New York. Ook vormden ze een handvol gedichten uit de gelijknamige dichtbundel om tot muzieknummers. Daarbij mocht de onvergelijkelijke Ode aan Walt Whitman niet ontbreken. Hier kunt u onze interpretatie van Lorca's gedicht Wals op de takken beluisteren.


Live in De Cultuurloft, GentAmuse-gueule Bastaardt

2016


BASTAARDT is een bonte avond vol verschroeiende, maar ook innemende muziek, ongehoorde woordkunst en opmerkelijke voorvallen.


Helse dansbeats, bevreemdende Nederlandstalige Jazz, filosofische eieren of Brel in het Ostêns, het komt allemaal op vanzelfsprekende wijze aan bod.Het, is niet de zon die rond ons draait.

2014


Een productie van Smehomat & ten adem.


In de lente van 2013 zoekt het Sloveense filmkoppel Marko Kumer en Nina Cijan een dichter voor hun project rond videopoëzie. De eerste Skype-ontmoetingen verlopen hartelijk, ideeën worden opgevat en concrete afspraken gemaakt. Kort daarna reizen Marko en Nina naar Gent. De ruwe beelden worden terug meegenomen om in Ljubljana te worden gemonteerd en afgewerkt.


Op 10 februari 2014 reist Bardthesque op zijn beurt naar Slovenië. Marko en Nina plannen een vijf dagen durende lezingen- en performancereeks, die zal leiden naar vijf verschillende locaties: CC Sostanj, de stadsbibliotheek van Velenje, een muziekkroeg in Celje, het Trubar Literatuurhuis en vrijplaats Metelkova.


Iedere avond wordt uitgebalanceerd volgens het principe: interview, voordracht, lezing. Als afsluiter vertonen ze telkens ook 'Het, is niet de zon die rond ons draait’. Later dat jaar wordt de kortfilm geselecteerd voor het Kino Otok – Isola Cinema International Film Festival en het Festival of Migrant Film.

Noorderzon Festival

2013


Live op Literaturia, Noorderzon Festival. Literaturia is de literaire en poëtische programmering van het Noorderzon festival in Groningen.


'Het Vlaamse poëzietrio ten adem, met bas, piano en woord, had een strakke show rond de poëzie van Bardthesque, die ongeveer in het publiek stond: intiemer en directer kon het niet. Ten adem bewees gisteravond het onderscheid tussen poëzie, muziek en voordracht teniet te kunnen doen: de contrabas, piano en het woord waren alledrie even aanwezig en even onderhoudend.'

Theater Aan Zee (live)

2012


Wat we nooit uitbrachten en al lang niet meer spelen, maar die de prille ten adem (2007-2012) goed illustreren.
© ten adem